Maso čtyř barev v přírodní šťávě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

200 g kuřecího masa ze stehen
200 g krůtího masa z prsa
200 g vepřového masa, nejlépe z plece
200 g hovězího, nejlépe zadního masa
1 větší cibule
olej podle potřeby
sůl
pepř podle chuti
olej, popřípadě sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme na oleji cibuli do světle hnědé barvy, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme použít tlakový hrnec, který otevřeme cca po 15-20 minutách.

  2. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec a restujeme v tlakovém hrnci cca 10 minut.

  3. Pak přidáme maso krůtí a hrnec již neuzavíráme, dusíme cca 10 minut.

  4. Nakonec přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a dodusíme všechno maso doměkka.

  5. Vše osolíme, opepříme. Když je maso měkké, vyjmeme je a tyčovým mixérem rozšleháme cibuli, kterou už jen krátce podusíme. Můžeme, ale nemusíme přidávat trošku hladké mouky na zahuštění šťávy.

  6. Podáváme s rýží, popřípadě s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!