Barevná tvarohová

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g tučného tvarohu
70 g šunky od kosti v celku
70 g eidamu - 45%
1-2 mrkve
kus bulvového celeru - asi 3 x 3 cm
1/2 řapíku celeru
1 jarní cibulka
svazek pažitky
2 lžičky plnotučné hořčice nebo 1 lžička dijonské
1-2 vejce vařená natvrdo
sůl
čerstvě mletý pepř
dle potřeby na zředění tučná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařte natvrdo.

  2. Mrkev očistěte, případně oloupejte, máte-li mrkev mladou, nahrubo nastrouhejte. Je-li staršího data, krátce ji vcelku povařte, stejně tak bulvový celer. Celer nastrouhejte. Řapíkatý celer, má-li dřevnaté části, oloupejte škrabkou a nakrájejte nadrobno.

  3. Šunku, sýr nastrouhejte nahrubo, vejce nasekejte a promíchejte se zeleninou. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou pažitku. Přidejte hořčici, osolte a hojně opepřete.

  4. Veškeré suroviny opatrně vmíchejte do tvarohu, případně upravte konzistenci smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!