Špagetová dýně s ricottovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 400 g vyšpagetované)
200 ml smetany
250 g ricotty
4 snítky majoránky + na posypání
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Smotanu s majoránom privedieme k varu a 5 minút povaríme. Vetvičky vyberieme (lístky necháme v smotane) a smotanu rozmiešame s ricottou. Dobre prehrejeme, dosolíme a dochutíme korením.

  3. Omáčkou prelejeme teplú vyšpagetovanú dyňu a posypeme lístkami majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!