Reveň pod sněhem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g rebarbora
- 200 g cukru krupice
- 1 balení máslových sušenek
- 3 bílky
- 1 lžíce mandlového likéru
Postup Reveň pod sněhem
Postup přípravy receptu
-
Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se úplně rozvařit), podušenou zasypeme 50 g cukru.
Dno nákypové formy vymažeme máslem, vyložíme rozlámanými sušenkami (polovinou), poklademe dušenou revení a zakryjeme druhou polovinou sušenek.
Pokapeme mandlovým likérem a navrch dáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali 150 g cukru. Pečeme asi 15-20 minut do mírného zhnědnutí sněhu.