Reveň pod sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g rebarbora
200 g cukru krupice
1 balení máslových sušenek
3 bílky
1 lžíce mandlového likéru

Postup přípravy receptu

  1. Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se úplně rozvařit), podušenou zasypeme 50 g cukru.

  2. Dno nákypové formy vymažeme máslem, vyložíme rozlámanými sušenkami (polovinou), poklademe dušenou revení a zakryjeme druhou polovinou sušenek.

  3. Pokapeme mandlovým likérem a navrch dáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali 150 g cukru. Pečeme asi 15-20 minut do mírného zhnědnutí sněhu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!