Snadné punčové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Pláty:
500 g krupicového cukru
250 g sádla
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
9 vajec
potravinářské barvivo
Náplň:
1,5 sklenky marmelády (nejlépe kyselejší, já měla svou z josty)
POZOR, pokud použijete hodně sladkou marmeládu, pak dejte méně cukru do těsta
100 ml vody
200 ml rumu
Poleva:
400 g moučkového cukru
2 PL rumu
trocha horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sádlo a pak opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl zvlášť obarvíme (malinovou šťávou, barevným pudinkem nebo jako já, potravinářským barvivem). Každý díl upečeme na pečícím papíře.

  2. Smícháme suroviny na náplň, která je poměrně řídká, aby se hezky vsákla. Náplní pomažeme upečenou dolní vrstvu, přiložíme prostřední vrstvu, opět pomažeme náplní a zakryjeme horní vrstvou. Zatížíme například prkénkem a hrncem s vodou, nejlépe přes noc.

  3. Druhý den vymícháme polevu a potřeme vrchní vrstvu, můžeme ještě pocákat rozehřátou čokoládou. Děláme nejlépe dva dny předem, aby se punčovina dobře proležela. Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!