Roláda z listového těsta

Recepty, Dorty

Suroviny

1 balení listového těsta (vyváleného)
1 vajíčko na potření těsta
Krém:
1 balení Koka sušenek
1 smetana ke šlehání
250 g másla (může být i 125 g)

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nařežeme na pruhy, na původním pečícím papíru rozmístíme od sebe, potřeme rozšlehaným vajíčkem a při 190°C upečeme.

  2. Připravíme krém- sušenky rozdrtíme, případně umeleme, ve šlehací míse zalijeme smetanou ke šlehání, promícháme a necháme provlhnout. Potom postupně zašleháváme změklé máslo. Všechno důkladně našleháme. Do krému se nedává žádný cukr a proto je méně sladký.

  3. Na mikroténovou folii natřeme trochu krému, na něj položíme několik tyček z listového těsta, postupně promazáváme a vrstvíme do spotřebování všeho. Pomocí folie zabalíme a vytvarujeme do rolády, kterou necháme důkladně v chladu zatuhnout. Po rozbalení celou roládu obalíme buď ve strouhaných oříšcích nebo kokosu, jak kdo má rád. Na talířku můžeme dozdobit šlehačkou. Protože krém není vlhký, po ukrojení zůstává listové těsto křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!