Restovaná kachní prsa s citrónovo-pomerančovým džusem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 citrón
1 pomeranč
300 g kachních prsou
1 okurka
Na marinádu potřebujeme:
1 lžíci světlé sojové omáčky Pearl River Bridge Superior
1 lžíci rýžového octu Pearl River Bridge
5 g soli
2 lžíce medu
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Naložte osolená kachní prsa ve světlé sojové omáčce a nechejte uležet cca 1 hodinu.

  2. Na rozpálené pánvi restujte kachní prsa po obou stranách asi 1 minutu. Potom pečte v troubě asi 10 minut na180 °C.

  3. Mezitím vymačkejte šťávu z citrónu a pomeranče, nalijte jí do misky, přidejte rýžový ocet, med a vše důkladně promíchejte. Část citrónu nakrájejte na plátky.

  4. Na závěr nakrájejte kachní prsa na tenké plátky, polijte připravenou marinádou, ozdobte citrónovými plátky a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!