Nutelová kytička

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
450 g polohrubé mouky
1 sušené droždí (10 g)
70 g cukru
špetka soli
180 ml mléka
1 vejce a 1 žloutek
(druhý bílek necháme na potření)
2 lžíce oleje
1 nutela (400 g)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na těsto a dáme vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme placku, potřeme nutelou (já ji vložila na 1 minutu do mikrovlnky, aby šla roztírat), přiklopíme další plackou a postup opakujeme. Poslední placku již nemažeme.

  3. Doprostřed koláče postavíme skleničku, a ostrým nožem koláč nařežeme podle fotopostupu - na čtvrtky, z nich další poloviny, takže nakonec máme 16 dílků.

  4. Vezmeme vždy dva dílky vedle sebe a zatočíme proti sobě - viz fotopostup. Vznikne nám kytička.

  5. Okraje můžeme ještě zahnout dospodu, aby byl koláč kulatý. Potřeme bílkem a pečeme na 180°15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!