Kakaová buchta z podmáslí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1,5 lžičky jedlé sody
3 lžíce tmavého kakaa
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
2 vejce
2 hrnky podmáslí
Krém:
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
moučkový cukr (na dochucení)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suché suroviny a přidáme tekuté. Pořádně promícháme ručním šlehačem. Když by bylo těsto moc husté, přidáme ještě podmáslí.

  2. Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Pečeme na 180° cca 25 minut.

  3. Po vychladnutí potřeme krémem a můžeme posypat Grankem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!