Řecko-italský ring (slaný koláč)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
sušené droždí (množství pro 500 g mouky)
1 lžička soli
1 kávová lžička cukru
6 čajových lžiček oleje
230 ml vody
Náplň:
2 lilky
1 cuketa
200 g sýra Fetta
100 g Mozzarelly
3 lžičky tymiánu
3 celá vejce
sůl
mletý černý pepř
2 velké cibule
0,5 dl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme s ostatními sypkými surovinami, pak přilijeme olej a vodu. Vytvoříme kompaktní těsto, poprášíme moukou, přikryjeme je utěrkou a necháme hodinu kynout.

  2. Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky, nasolíme a necháme hodinu vypotit.

  3. Na oleji opečeme do zlatova nejprve lilky, pak na tenká kolečka pokrájenou cuketu a nakonec do zlatova i na měsíčky nakrájenou cibuli. Směs vychladíme.

  4. V míse smícháme na drobno pokrájené sýry s vajíčkem, mlékem a pepřem, poté osolíme.

  5. Těsto za pomoci trochy hladké mouky vyválíme přímo na plechu vyloženém pečicím papírem do obdélníku. Posypeme je cibulí, pak přidáme cuketu a na kousky (cca 2 x 1 cm) nakrájené lilky. Osolíme a posypeme tymiánem. Pak na zeleninu lžičkou rovnoměrně navrstvíme sýrovou směs.

  6. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30-40 minut. Pokud začíná těsto během pečení z vrchní strany moc zlátnout, přikryjeme je alobalem. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!