Kuřecí játra na provensálský způsob

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 ml bílého vína
1 plechovka rajčat - Pomodori
1 šalotka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olej, vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Maso zasypeme provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, pokrájenými kousky česneku a zalijeme vínem.

  2. Vložíme do rozehřáté trouby. Podléváme průběžně vývarem. Nakonec přidáme k játrům loupaná rajčata Pomodori a ještě chvíli necháme provonět s játry v rozehřáté troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!