Řecké slané šátečky Spanakopita

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 balení listového těsta (cca 400 g)
100 g nakládaných sušených rajčat (okapaných)
300 g čerstvého baby špenátu
100 g sýru balkánského typu feta
3-5 stroužků česneku podle individuální chuti
2 vejce
hladká mouka na vál
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek (asi dvě minuty), přidáme špenátové lístky a necháme je zavadnout. Osolíme, odpaříme veškerou tekutinu a necháme prochladnout. Poté nasekáme, přidáme sušená rajčata nakrájená na drobné kousky, pokrájený sýr a jedno vajíčko. Dobře promícháme a klademe doprostřed cca 12 cm v průměru velká kolečka, vykrájená z vyváleného listového těsta.

  2. Šátečky překlopíme, okraje přimáčkneme vidličkou a pomažeme druhým vejcem, které jsme rozšlehali vidličkou.

  3. Šátečky klademe na plech s pečícím papírem a pečeme při 200°C asi dvacet minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!