Jahůdka s mátou a červeným vínem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg jahod
2 želírovací cukry pro diabetiky - lze samozřejmě i jiný dle výběru
2 dcl suchého, kvalitního červeného vína
10 lístků čerstvé máty
1 pomeranč
1 limetka
konzervační přípravek - dr. oetkera

Postup přípravy receptu

  1. Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.

  2. Vaříme do zhoustnutí, pozor, pěnu nesbíráme!

  3. Uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic.

  4. Voní náádherně mátou a chutná jak má.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!