Rebarborový moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g rebarbory do krému
- 150 g rebarbory do těsta
- 300 ml vody
- 2 vejce
- 200 ml krupicového cukru
- 125 ml slunečnicového oleje
- 125 ml plnotučného mléka
- 375 ml polohrubé mouky
- 1 lžíce rumu
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Krém:
- 1 jemný tvaroh
- 1 pudink Créme Olé kokosový
- 50 g šlehačky v prášku
- 3 vanilkové cukry
- 1 Smeta-fix
Postup Rebarborový moučník
Postup přípravy receptu
-
Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce.
Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z bílků a prosátý kypřící prášek. Těsto rozetřeme do tukem vymazané, hrubou moukou vysypané formy (25x35 cm) a hustě posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut.
Tvaroh rozmícháme s rebarborou (i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, Smeta-fix a pudink. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty. Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí nakrájíme.