Rebarborový moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g rebarbory do krému
150 g rebarbory do těsta
300 ml vody
2 vejce
200 ml krupicového cukru
125 ml slunečnicového oleje
125 ml plnotučného mléka
375 ml polohrubé mouky
1 lžíce rumu
1 kypřící prášek do pečiva
Krém:
1 jemný tvaroh
1 pudink Créme Olé kokosový
50 g šlehačky v prášku
3 vanilkové cukry
1 Smeta-fix

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z bílků a prosátý kypřící prášek. Těsto rozetřeme do tukem vymazané, hrubou moukou vysypané formy (25x35 cm) a hustě posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut.

  3. Tvaroh rozmícháme s rebarborou (i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, Smeta-fix a pudink. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty. Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!