Třešňovo - rebarborový sorbet

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g vypeckovaných třešní
130 g oloupané rebarbory
2 plátky z bio citronu
50 g krupicového cukru - dle potřeby
1/2 vanilkového cukru
350 g vody
1/2 lžíce tuzemáku

Postup přípravy receptu

  1. Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit.

  2. Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!