Rebarbora v medu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg rebarbory
250 g cukru krystal
400 g medu
900 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. Dáme do vhodné nádoby (já užívám kameninový kastrol), posypeme cukrem a necháme přes noc odstát.

  2. Pak svaříme 400 g medu v 900 ml vody, musíme sbírat pěnu z povrchu, až je med čistý a takřka průsvitný.

  3. Přidáme tam odstátou šťávu z rebarbory a asi 2 minuty povaříme. Nyní vložíme rebarboru a povaříme DO ZMĚKNUTÍ - POZOR NE ROZVAŘIT!!!

  4. Po uvaření vkládáme do sklenici se šťávou s medem. Na povrch můžeme pro jistotu dát přípravek proti plísním nebo lžičku kyseliny citronové.

  5. Jelikož to ale prochází varem, tak se mi nestalo, že by mi to zplesnivělo. Může se i sterilovat cca 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!