Ražničí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 kg vepřové plece
1/2 kg domácího kabanosu
3 velké cibule
2 větší červené papriky (zelené taky)
20 dkg špeku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec, nebo kýtu nakrájíme na stejně velké kostky. Kabanos na silnější kolečka. Špek a papriky na stejně velké čtverečky a cibule rozčtvrtíme a naplátkujeme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti.

  2. Na kovovou jehlici napichujeme střídavě maso, špek, cibuli, kabanos, papriku a stejně tak opakujeme, dokud není jehla zaplněna. Poté vše naskládáme do pekáče a podlijeme trochou horké vody.

  3. Do pekáče přidáme i případné přebytky surovin a pečeme nejdříve přikryté, dokud maso není měkké. Podáváme přelité výpekem. Příloha - šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!