Salámovo-sýrové ražniči

Recepty, Mleté maso

Suroviny

10 dkg šunkového salámu
1/4 lžičky sladké papriky
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky zelené petrželky
1 vejce
10 dkg 40% sýra
Na obalení:
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na opečení
2 kousky špejle

Postup přípravy receptu

  1. Salám nastrouháme na jemno, osolíme, opepříme, přidáme papriku, nasekanou petrželku, půl rozkvedlaného vejce, promícháme a utvoříme bochánek. Sýr nastrouháme na jemné nudličky, přidáme druhou půlku vejce, také promícháme a utvoříme bochánek. Necháme je chvíli odpočinout.

  2. Ustřihneme dva proužky 20 cm široké fólie. Se salámového bochánku uděláme 6 stejných kuliček, které lehce zmáčkneme a rozdělíme po 3 na každý kousek folie. Necháme mezeru, do které položíme placičky se sýrového těsta.

  3. Placičky přitiskneme k sobě, přehneme fólii, od středu pomalu na obě strany vytlačíme vzduch, stočíme oba konce a tím se utáhnou a přitisknou k sobě. Ještě je mírně poválíme, aby byly kulaté. Propíchneme je ve středu špejlí, rozděláme fólii a obalíme je v mouce, vejci, strouhance. Opečeme je v malém kastrůlku na oleji, otáčíme, aby byly opečené dozlatova ze všech stran. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!