Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Hrachová kaše:
500 g půleného žlutého hrachu
2 litry vody
1 čajová lžička himálajské soli
Rozmarýnové krůtí stehno:
1 krůtí stehno
150 ml voda na podlití
1 menší cibule
1 čajová lžička rozmarýnu
špetka himálajské soli
Pyré: (z pečené mrkve a česneku)
1 větší palička česneku
4 menší mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka.

  2. Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a vložíme do trouby.

  3. Připravíme si česnek, který oloupeme a každý měsíček rozkrojíme na půl.

  4. Oloupeme si mrkev, kterou rozkrojíme jak podélně tak napříč.

  5. Jakmile stehno pustí trochu šťávy, přilijeme 150 ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme zhruba hodinu, v posledních minutách zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka.

  6. Hrachová kaše bude hotová dřív než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Když je stehno upečené, odebereme si do misky česnek s mrkví a rozmixujeme do hladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!