Pudink z podmáslí

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 ml mléka
hrst sušených brusinek
1 lžička citronové kůry nebo pomerančové kůry
4 žloutky
50 g krupicového cukru
3 plátky želatiny (změklé ve třech lžících mléka)
3 lžíce mléka
160 ml podmáslí
200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, citronovou kůru a brusinky v hrnci na středním plameni přiveďte k varu a nechte mírně povařit.

  2. Žloutky utřete s cukrem, vmíchejte do mléka a zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne. Pak sejměte z ohně a vmíchejte želatinu tak, aby se rozpustila.

  3. Nakonec vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.

  4. Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k vychladlému základu.

  5. Dno přiměřených misek nebo šálků pokryjte kolečkem pečícího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte vychladit přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!