Rajčatový salát s okurkou a paprikou

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 salátové okurky
3 salátová rajčata
1 stonek řapíkatého celeru
1 bílá cibule
1 zeleninová paprika
3 lžíce octa
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme. Papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na proužky. Stonek řapíkatého celeru nakrájíme na jemné plátky. Okurku nakrájíme na jemná kolečka. Nebo opět rozkrojte podélně na poloviny a pak už napříč nakrájíte půlkolečka. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na měsíčky. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a ty pak rozpůlíme. Všechnu zeleninu jemně a dobře promícháme.

  2. V jiné misce smícháme ocet, cukr, sůl a pepř. Dejte tomu chvilku, aby se cukr i sůl úplně rozpustily v octu. Zálivkou přelijeme promíchanou zeleninu.

  3. Dobře promícháme a dáme vychladit. Aspoň na 2 hodiny. Já nevím, jak vám, ale mně se ty plátky okurek vždycky drží u sebe, tak je musím oddělovat, aby se nálev dostal ke každému. A s chlazením nedělám žádné štráchy. Salát putuje do umělohmotného boxu a pak do chladničky. Box se dá uložit líp než kulatá miska. A protože je dobré, aby nálev dobře pracoval se zeleninou na chuti, občas box několikrát otočím vzhůru nohama. Ve finále salát zase putuje do misky. A můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!