Rajčatový salát s majolkou/jogurtem a krevetami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg rajčat
3 jarní cibulky
250 g kabanosu
6 vajíček
200 g koktejlových krevet
sůl, pepř
250 ml majolky
125 ml bílého jogurtu bez laktózy
citron

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve propláchneme krevety pod tekoucí vodou. Následně vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Necháme vychladnout a pokapeme šťávou z citronu.

  2. Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím dáme uvařit vajíčka natvrdo. Dále nakrájíme cibulku. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky.

  3. A začneme pomaličku vše postupně dávat na sebe do mísy, nejdřív dáme vrstvu rajčat, na to cibulku, vajíčka, kabanos a krevetky. Osolíme, opepříme a zase další vrstva a stále opakovat, dokud mísa není skoro plná.

  4. Zalijeme majolkou a bílým jogurtem a dáme do lednice, ve které to necháme 2 hodiny. Znovu vyndáme mísu, vše uvnitř pořádně promícháme a necháme zase chladit. Nejlepší je jíst ho druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!