Rajčatový pekáč s vůní pizzy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6-8 středních rajčat
3 střední cibule
2 kuřecí prsa nebo vepřové (dala jsem 3 plátky krkovičky)
olej
máslo
koření na pizzu cca asi 1 polévková lžíce
drcený pepř
asi 6 středních syrových oloupaných a na měsíčky pokrájených brambor
1/2 kostičky kuřecího bujónu a
1/2 extra silného bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata naříznout nahoře do kříže, spařit, po 3 minutách zchladit a oloupat. Pokrájet cibuli, na lžíci oleje a kousku másla na pánvi zesklovatět, posypat trochou soli, pizza kořením a pomalu odkryté podusit.

  2. Maso posolit, opepřit a troše oleje pěkně osmahnout do zatáhnutí. Dát na dno pekáče, na to podušenou rajskou směs, nahoru brambory a rozdrobit bujony.

  3. Posolit nejlíp mořskou solí a brambory rukama vtlačit, aby se omáčely v rajčatové směsi. Poklást několika plátky másla a dát asi na 160°C péct do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!