Rajčatová salsa

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

6-8 švestkových rajčat
1/2 cibule (ideálně bílé)
1 červená chilli paprička (podle pálivosti konkrétní odrůdy doporučuji vyndat semínka)
1/2 hrnku nasekané hladkolisté petržele
citronová šťáva z jednoho citronu (či podle chuti)
sůl
tortilla chipsy k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Z rajčat vykrojíme bubáky“ a nasekáme je na drobné kostičky.

  2. Cibuli jemně nasekáme, stejně tak chilli papričku (semínka z ní vyndáme následujícím způsobem: papričku podélně rozkrojíme, vezmeme čajovou lžičku, a celý pás semínek lžičkou seškrábneme).

  3. Vše smícháme dohromady, přidáme nasekanou petržel, citron a sůl podle chuti. Zamícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!