Pomazánka z uzeného amura
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 filety uzený Amur
- 200 g Bánovecké smetanové pomazánky bez příchuti
- 1 uvařené vejce
- petrželová nať
- 50 g másla
- sůl
- pepř
Postup Pomazánka z uzeného amura
Postup přípravy receptu
-
Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a jeho uzená chuť bylo dominantní.
Přidáme smetanovou pomazánku, dále na jemno nakrájenou petrželovou nať a osolíme, opepříme. Dobře vše lehce promícháme. Na závěr do pomazánky nastrouháme uvařené vejce a vlijeme rozpuštěné máslo.
Lehce promícháme, aby se máslo a vejce spojilo se základem pomazánky a poté již jen necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem – nejlepší je rozpečená bageta.