Půlnoční flamendr

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g roštěnce ale můžeme použít i hovězí zadní maso
sůl
pepř
3 stroužky česneku
100 g oleje
150 g cibule
150 g žampionů
15 g mleté papriky sladké
3 dcl vývaru
75 g rajčatového protlaku
drcený kmín
špetka chilli (ale podle chuti i více)
80 g sterilovaných kapií

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem se solí, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.

  2. Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, čili koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.

  3. Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!