Pho ga čili Kuřecí pho

Recepty, Polévky

Suroviny

460 g kuřecích hřbetů
600 g horních kuřecích stehen
2 mrkve
1 svazek jarní cibulky
kousek zázvoru (asi tak 4 cm)
1 chilli paprička
1 zelená pálivá paprika
1 celá cibule
80 ml sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
1 celá skořice
1 plechovka hrášku s mrkví (duo, má 265 g)
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vývar. Proprané hřbety dáme do vody, přidáme pokrájenou mrkev a cibuli i se slupkou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zakryjeme. Necháme mírně probublávat alespoň hodinu a půl. Pak scedíme, hřbety a zeleninu vyhodíme.

  2. Zázvor nakrájíme na plátky, chilli papričku nadrobno, jarní cibulky překrájíme tak asi na 5 cm dlouhé kousky. Do vývaru přidáme opraná kuřecí horní stehna. Přidáme zázvor, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou pálivou zelenou papriku, jarní cibulku a celou skořici.

  3. Přidáme sojovou omáčku a přivedeme k varu. Teplotu snížíme, aby voda probulávala mírným varem, zakryjeme a necháme táhnout (mírně vařit) asi hodinu. Občas promícháme. Pak horní stehna vyjmeme z polévky. Vyjmeme i tu skořici.

  4. Mezitím připravíme skleněné nudle. Stačí je tak 2 až 3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou. Maso ze stehen po mírném vychladnutí obereme a roztrháme, kůži odstraníme.

  5. Do vývaru přidáme 2 lžíce rybí omáčky, pak hrášek a mrkev z konzervy, kterou napřed slijeme. Promícháme. Přidáme připravené maso a promícháme. Pak chvilku ještě povaříme na střední teplotě. Poté přidáme rýžové nudle a ještě chvíli prohřejeme.

  6. Polévku servírujeme, na chuť i ozdobu ještě přidáme nadrobnou nakrájenou nať jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!