Ptáček z hájenky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí roštěná
cibule
vajíčka
anglická slanina
hříbky
sůl
pepř
koření Divočina
bujón
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.

  2. Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.

  3. Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina. Dusíme do změknutí. Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat. Podáváme s rýží, dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!