Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500-700 g kuřecích prsou
5 nožiček párků
3 uvařená vejce
5 kyselých okurek
1 větší cibule
sůl
pepř
olej
1 gelový kuřecí bujón
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubo nastrouháme okurky, nakrájíme párky na tenká kolečka, nakrájíme cibulku najemno.

  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený.

  3. Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme.

  4. Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou.

  5. Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky. Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!