Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500-700 g kuřecích prsou
- 5 nožiček párků
- 3 uvařená vejce
- 5 kyselých okurek
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 1 gelový kuřecí bujón
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- světlá jíška
Postup Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Na hrubo nastrouháme okurky, nakrájíme párky na tenká kolečka, nakrájíme cibulku najemno.
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený.
Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou.
Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky. Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.