Pstruží filátka s chutí zázvoru

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks pstruha – filety
kořen zázvoru (5 cm)
petrželová nať
máslo
sůl
citron

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme.

  2. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet.

  3. Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha.

  4. Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!