Pstruh na cibuli a bramborách

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
1-2 stroužky česneku
sůl
kmín
špetka kari
olej
1 velká cibule
400 g brambor
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme. Česnek rozetřeme s trochou soli a špetkou kari. Rozdělíme na dvě části a zevnitř vetřeme do ryb. Zvenku ryby osolíme, posypeme kmínem.

  2. Dno pekáčku vymazaného olejem, pokrájíme jednu velkou cibuli na kolečka a rozložíme ji po celém dně. Na cibuli navrstvíme oloupané, na kostičky pokrájené brambory. Ty také lehce osolíme a pokmínujeme. Na brambory položíme pstruhy. Do nich dáme kousek másla a na ně také. Pečeme při 220 °C. Ryby po půl hodince otočíme, aby byly opečené z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!