Superčokoládové brownies

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,25 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa (na vaření)
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky sody bikarbony
2 lžíce najemno namletých lněných semínek
1/4 hrnku vody
80 g rostlinného másla (např. AlsanBio)
90 gr čokolády
1/4 hrnku čokoládových peciček či na kousky nasekané hořké čokolády
1 hrnek hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
1/2 hrnku mandlového mléka či jiného rostlinného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obdobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte rozemleté lněné semínko a vodu a odložte na chvíli do mrazáku.

  2. Ve vodní lázni rozehřejte 90 g čokolády společně s rostlinným máslem, cukrem a vanilkovým extraktem. Poté, co je směs hladká přimíchejte rostlinné mléko.

  3. Čokoládovou směs a našlehané lněné semínko nalijte do suchých ingrediencí a dobře zamíchejte vařečkou, poté vmíchejte čokoládové kousky. Těsto vlijte do formy, zarovnejte a s formou párkrát lehce klepněte o stůl, aby bylo těsto rovnoměrně rozmístěné.

  4. Pečte asi 24-26 minut, nechte vychladnout ve formě. Pokud máte rádi brownies (jako já) tužší a hutnější (trochu fudgy), skladujte je v lednici (nebo je můžete dát dokonce na chvíli do mrazáku - čokoláda ještě více ztuhne).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!