Pštros na žampionech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g pštrosích steaků
3 jarní cibulky
10 žampionů
olivový olej
sůl
pepř
hraška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej a vsypeme 2 nakrájené jarní cibulky. Orestujeme a přidáme pštrosí steaky nakrájené na kousky. Necháme maso zatáhnout a podlijeme vodou. Dusíme, než je maso měkké. Když je maso měkké, vytáhneme ho ze šťávy a odložíme na talířek. Šťávu rozmixujeme, aby v ní nebyly kousky, a zahustíme hraškou. Maso vrátíme do šťávy, celou směs osolíme a opepříme a necháme provařit aspoň 20 minut. Přidáme žampiony a opět necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží a na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!