Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600-800 vepřové plece
2 větší cibule
3 barevnější úzké a delší čerstvé papriky
1 vrchovatá lžíce mleté papriky
2 lžíce Provensálského koření
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml 30% smetany
100 ml zakysané smetany
1 stroužek česneku
2 lžíce hladké mouky
olej
sůl
citronová šťáva nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové plece si nakrájíme menší medailonky, trochu naklepeme, osolíme a posypeme provensálským kořením.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, opečeme jí v hrnci na oleji, pak přidáme mletou papriku, hned medailonky a necháme které necháme opéct z obou stran, zalijeme menším množstvím vody, osolíme a dusíme.

  3. Pokud je třeba, doléváme vodu.

  4. Zatím co se nám maso dusí, nakrájíme si papriky na proužky, obě smetany si smícháme, přidáme mouku, ještě dolijeme vodou a našleháme.

  5. Až nám maso dost měkne, dáme připravenou papriku, ještě provensálské koření, rozmačkaný česnek, dusíme, až je paprika na skus(ne rozvařená!), zalijeme připravenou záklechtkou ze smetan a mouky, povaříme a mícháme, můžeme dosolit, nebo kdo by chtěl může dochutit citronovou Šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!