Provensálské brambory s cuketou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká cuketa
6 brambor
2 cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky provensálského koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout.

  2. Pokud máme velkou cuketu s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

  3. Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj všechnu připravenou zeleninu. Posypeme solí a provensálským kořením a zakápneme olejem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 25 minut. Během pečení několikrát promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!