Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 šálek červené quinoy
několik hřebíčků
1 velká cibule
olivový olej
1 kuřecí prso
chilli prášek
sůl
malý ananasový kompot
garam masala
hrst mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Ideálně den předem pokrájíme kuřecí maso a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku.

  2. Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se odplavila hořkost.

  3. Vaříme v 1.5 až dvojnásobku vody s trochou soli a hřebíčky (ale pozor, potom se špatně vybírají).

  4. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naložené kuřecí maso a necháme zatáhnout.

  5. Poté podlijeme trochou šťávy z ananasu, případně dolijeme vodou a dusíme do změknutí.

  6. Ke konci přidáme mandle a kousky ananasu.

  7. Uvařenou quinou smícháme s připravenou směsí, promícháme se lžičkou garam masaly a případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!