Vepřová plec na grilu

Recepty, Grilování

Suroviny

5 plátků libovější vepřové plece (můžeme použít i krkovici)
150 ml rajčatového protlaku z krabičky
1 lžíce oleje
1 palice pečeného česneku/odkaz na česnek je uveden v poznámce
8 lístků šalvěje nakrájené nadrobno
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do uzavíratelné misky dáme rajčatový protlak, olej, nasekanou šalvěj a ze slupky vymačkaný pečený česnek. Přidáme špetku pepře a vše dobře prošleháme.

  2. Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích a vložíme do marinády. Necháme v lednici marinovat nejlépe do dalšího dne.

  3. Poté plátky masa klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev, ubereme plamen na minimum a grilujeme z každé strany 10 minut. Na talíři podle potřeby dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!