Proužkovaný piškot

Recepty, Moučníky

Suroviny

Proužky:
15 g másla
15 g moučkového cukru
1 bílek
15 g mouky
10 g kakaa
Piškot:
4 vejce
120 g cukru
120 g mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a kakao smícháme a prosejeme.

  2. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme.

  3. Přidáme mouku s kakaem a mícháme dokud se nám vše dobře nespojí.

  4. Vytvořený krém nalejeme na silikonový pečící vál nebo na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše.

  5. Zubatou stěrkou uděláme proužky a dáme do mrazáku.

  6. Mezitím si připravíme piškot:Elektrickým šlehačem po dobu cca 10 minut si vyšleháme celá vejce s cukrem dokud nezdvojnásobí svůj objem a nezbělí. Přidáme mouku, sůl a jemnými pohyby ze shora dolů dobře promícháme.

  7. Poté vyndáme proužky z mrazáku a ně rozetřeme piškotové těsto. Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Takto upravený piškot používáme na rolády, okraje dortů atd. vždy proužky ven.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!