Přílohový kuskus s kořenovou zeleninou

Recepty, Přílohy

Suroviny

120 g kuskusu
60 - 80 g kořenové zeleniny:
mrkev
petržel
celer
1 lžíce oleje
zhruba 150 ml vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a malou chvilku podusíme, až změkne a hrnec odstavíme. Pak přidáme kuskus a vařící vývar, zamícháme a případně dosolíme, pokud je třeba. Na jeden díl kuskusu použijeme celkově zhruba 1,5 až 1,8 dílu tekutiny.

  3. Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 minut.

  4. Pak promícháme vidličkou a podáváme. Pokud se kdy stane a kuskus je ještě trochu tužší, přilijeme ještě malinko vařícího vývaru a ještě chvíli necháme pod pokličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!