Přílohový salát z opečených brambor

Recepty, Přílohy

Suroviny

10 nových brambor s pěknou slupkou
2 neoloupané stroužky česneku
3 stonky zelené cibulky
1/2 salátové okurky
kelímek zakysané smetany
4 lžíce majonézy
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře umyjeme a nakrájíme je na kostičky o hraně cca 1cm. Osušíme je utěrkou - musíme je pořádně promnout. Lepší je použít pevnější papírovou nebo starší látkovou - na látkové zůstávají skvrny. Důležité je brambory neproplachovat vodou a nesolit, jinak se při opékání rozpadají a lepí k sobě.

  2. V pánvi rozpálíme olej a když se z něj začne mírně kouřit, vložíme brambory a neoloupané plátky česneku. Prohazujeme a opékáme doměkka. Trvá to asi 10-12 minut. Chvilkami můžeme přikrýt pokličkou.

  3. Opečené brambory scedíme, osolíme, přidáme k nim nakrájenou zelenou cibulku a přiklopíme. Necháme cibulku zavadnout a potom odkryjeme a necháme vychladnout.

  4. Ke kostičkám brambor přidáme tenká čtvrt-kolečka salátové okurky, smetanu smíchanou s majonézou a dochutíme pepřem.

  5. Podáváme nejlépe ihned, aby okurka nepustila příliš vody (my jsme ho ale měli i druhý den a byl stále dobrý.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!