Květáková kari rýže s kokosovým mlékem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší květák
1 cibule
200 ml kokosového mléka (cca 1/2 plechovky)
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička kari
špetka kurkumy
sezamová semínka
čerstvý koriandr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže).

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu. Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci.

  3. Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!