Pražská uzená kýta, šťouchané brambory

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

uzená kýta pražská
brambory
cibule
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.

  2. Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.

  4. Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme barvu, tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).

  5. Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.

  6. Na pánev dáme oprančit kýtu. Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, čalamádu nebo kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!