Klobáskový uleželý salátek pikant
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g ostravských klobásek nebo klasika - špekáčků
- 1,5 polévkové lžíce octa
- 1,5 lžíce worcesterové omáčky
- 1,5 polévkové lžíce oleje
- 1,5 polévkové lžíce hořčice
- 1,5 polévkové lžíce kečupu
- 1,5 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 8 sladkokyselých okurek
- 4 velké cibule
- 2 zelené papriky
- 1 sušená chilli paprička
- nať z jarní cibulky
- 1 středně velká majolka nebo tatarská omáčka
- čerstvý mletý pepř
- sůl
Postup Klobáskový uleželý salátek pikant
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve svaříme ocet, olej, hořčici, kečup a worcester a necháme v chladu.
Poté přidáme k vychladlé směsi majolku nebo tatarskou omáčku.
Pokrájíme na tenká kolečka klobásky nebo špekáčky, okurky, papriky, cibule, zelenou nať z cibulek a chilli papričky.
Vše smícháme, ochutíme solí, pepřem a necháme v lednici uležet na 24 hodin, můžeme přidat i chilli omáčku. Podáváme s pečivem.