Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g filety ze sumce
800 g brambor
sůl
olivový olej
250 g zelených fazolek
1 řapíkatý celer (2 stonky)
2 PL dijónské hořčice
pepř
200 g mrkve
citrónová šťáva z 1 citronu
400 ml mléka
2 PL másla
sůl
200 g slaniny
100 g sýra gouda

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu.

  2. Brambory, řapíkatý celer a mrkev omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Zvlášť povaříme mrkev, řapíkatý celer, zvlášť brambory v osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a dáme do máslem vymaštěného pekáčku.

  3. Fazolky očistíme, omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a prudce je zchladíme ve studené vodě, opět zcedíme a necháme v cedníku okapat. Poté fazolky přidáme k zelenině, kterou jsme dali do pekáčku.

  4. V misce rozšleháme vejce s vlažným mlékem, hořčicí a solí. Všechnu zeleninu v pekáčku zalijeme připravenou směsí z vajec, mléka a hořčice.

  5. Sumce se slaninou nejdříve zprudka orestujeme na pánvi z obou stran a poté ho přendáme do pekáčku k zelenině. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut na 170°C. Ke konci pečení rybu posypeme sýrem, slabě osolíme a ldyž se sár roztaví, troubu vypneme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!