Pravý ukrajinský boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

2 červené řepy
1/2 hlávky bílého zelí (menší)
6 brambor
1/2 pytlíku zeleniny na svíčkovou
0,5 kg předního hovězího
0,5 kg vepřového plecka
1 kuřecí stehno
sůl
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do vody ve velkém hrnci si dáme vařit maso. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké, první vyndáme kuřecí, pak vepřové a nakonec hovězí.

  2. Do vývaru dáme nakrájené zelí, pak si nakrájíme řepu, kterou pak také přidáme, nakrájíme si brambory a taky je přidáme. Nakonec dáme zeleninu pod svíčkovou.

  3. Vše necháme chvilku povařit a nakonec přidáme nakrájené maso.

  4. Dochutíme pouze solí a můžeme podávat:-) Zakysanou smetanu přidáme až na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!