Pravé telecí ragú

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 mrkve
2 petržele
3 dl bílého vína
2 cibule
700 g telecího masa
30 g másla
voda podle potřby
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme a opepříme a na oleji zarestujeme.

  2. Během toho si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky, pokud se nám maso zatáhne dřív než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny. Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody, tak aby se zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na 1/3. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně na drobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dcl vody a necháme dusit.

  3. Když se odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!