Mleté maso v pórku a anglické slanině

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 30 dkg mletého masa (50:50)
1 větší vařený strouhaný brambor
1/2 šálku smažené sušené cibulky (už zas mají v Ikee 1kg/79k)
sůl
pepř (případně koření dle vaší chuti)
1 vejce
3 lžíce mléka
pár dlouhých listů z porku
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V míse spaříme vařící vodou jednotlivé rozebrané listy z pórku, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Připravíme směs z mletého masa - buď takto nebo podle vašeho oblíbeného receptu, pozor ale na sůl, nepřesolte, anglická slanina je slaná dost a při pečení je to znát.

  2. Maso postupně vytvarujeme na špejle nebo špízová dřívka, obalíme listy pórku jako bychom motali kremrole a potom - již ne tak hustě - proužky anglické slaniny.

  3. Pečeme cca 30 minut na 170°C, pekla jsem současně plněné papriky a obložila rajčaty, čtvrtkami cibule a zbytkem anglické slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!