Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce roztopeného másla, popřípadě oleje, Hery
1/4 kostičky droždí
2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku
2 dl mléka
špetka soli
máslo na potření buchet
povidla
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.

  2. Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.

  4. Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečícím papírem.

  5. Vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.

  6. Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 stupňů.

  7. Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!