Portobello pečené s náplní z mangoldu a Nivy

Recepty, Houby

Suroviny

4 stejkové žampiony portobello
2 hrsti mangoldových listů
2 jarní cibulky
110 g Nivy
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Portobella očistíme, vydloubneme nožky a ty nakrájíme nadrobno. Z mangoldu odstraníme tuhé košťály a listy nasekáme na malé kousky, jarní cibulky nakrájíme na kolečka..

  2. V misce smícháme nakrájené nohy, nasekaný mangold, kolečka cibulek, nastrouhanou Nivu a zakysanou smetanu. Směs lehce osolíme (Niva je slaná dost), opepříme a přidáme trošku muškátového oříšku.

  3. Směsí naplníme připravené houbové hlavy, naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku a pečeme při 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!