Pórkový kotlet se šunkou Stenly

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety s kostí
sůl
pomerančový pepř
uzená paprika
granulovaný česnek
1/4 ks nakrájeného pórku
1 ks velké cibule
200 ml vývaru
300 g kvalitní šunky (nakrájené na kostky)
4 plátky goudy
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžička oleje
100 g česnekového boku nebo anglicé slaniny
dip:
kysaná smetana
sůl
stroužek rozetřeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlet naklepeme a trochu odřízneme od kosti a nakrojíme aby se nekroutily. Opepříme pomerančovým pepřem, posypeme granulovaným česnekem a uzenou paprikou a maličko osolíme. Protáhneme v hladké mouce.

  2. Do zapékací mísy dáme nakrájený pórek, cibuli a část šunky cca 1/4 z uvedeného množství. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje a vložíme na jemné kostičky nakrájený česnekový bok a osmahneme. Vložíme kotlety a opečeme aby se zatáhly.

  3. Ty poté vložíme do zapékací mísy na cibuli s pórkem. Do pánve se zbylým tukem nasypeme zbytek hladké mouky a osmahneme a zalijeme vývarem, vložíme prohřát šunkové kostky.

  4. Vzniklý sos nalijeme na kotlety a na to položíme goudu. Dáme do trouby na 200°C na 15-20 minut. Pečeme dorůžova. Podáváme s hranolky či pečeným bramborem a dipem. Lze i s rýží, kaší (bez dipu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!